Hidegködös fertőtlenítés

Alapanyag és hatásmechanizmus

Az eljáráshoz alkalmazott hidrogén peroxid aktív oldat környezetbarát anyag. A bonyolult gyártási folyamat során az aktív oldatot stabilizálják és ezüsttel vegyítik, így biztosítják a kiemelkedő mikroorganizmus ellenes hatását.

A kezelt felületeken megtapadt ezüst nem látható és nem mérgező, azonban biztosítja a kezelt felületek felülfertőződésének megakadályozását. Az elemi oxigént (O2) a mikroorganizmusok sejtfalában közvetlenül a hidrogén peroxid bontja le. A kémiai folyamat, amely az oxigén és a molekula sejtfalai között létrejön biztosítja azok ártalmatlanná tételét és megsemmisülését. Ezt a folyamatot erősítik az ezüst ionok, amelyek kötést alakítanak ki egyes a mikroorganizmusokban található proteinek diszulfid hídajában és ezáltal ezek a proteinek kivetődnek vagy inaktívvá válnak.

CleanCube

A CleanCube galvanizált, magasminőségű korrózióálló alumínium ház alkalmazásával készül. A fertőtlenítő oldat tökéletes eloszlását a nagy légáramot biztosító örvényfúvóka és a hat egymásra helyezett alfúvóka alkalmazásával érik el. Ezek az egyedi tervezésű fúvókák atomizálják a fertőtlenítő oldatot hidegköd létrehozásával, biztosítva a hatásos és visszamaradó anyagoktól mentes fertőtlenítést. A hidegköd apró cseppjei a folyamatos légáram segítségével képesek a helységekben található összes felületen megtapadni. Így az eljárás befejeztével semmilyen nemű anyag nem marad vissza a kezelt felületeken, még a repedésekben és a sarkokban sem.

A hidegködöt alkotó részecskék mérete oly csekély, hogy könnyen és hatékonyan képesek a baktériumok sejtfalait támadni. A 3D fertőtlenítési eljárás egy átlagos méretű helyiségben pár perc alatt elvégezhető és a kezelés után pár perc hatásidő elteltével a helyiség újból használatba vehető. A folyamat befejezése után semmilyen utómunkálatot, takarítást nem kell elvégezni.