Ipari takarítás szárazjégszórásos technológiával:

A szárazjégszórás során rizsszem méretű szilárd széndioxid pelletet (-78,5oC) lövünk nagy sebességgel és nagy nyomással a szennyezett felületre, melyen a becsapódást követően a szennyeződés megfagy és a szárazjég szublimálása során bekövetkezett 700 szoros térfogat növekedése folytán leszakad a felületről. A folyamat során a felület nem sérül, víz, illetve vegyszer bevitele nélkül érjük el a tökéletes tisztítást.

A szárazjeges tisztítás olyan szintre hangolható, hogy akár üveg kirakatról is leszedhetjük vele a festéket vagy fóliát anélkül, hogy az üveg sérülne, de megbirkózik a több cm vastag festékkel is, akár az alapozó réteg meghagyásával.

Kimagasló előnye az összes egyéb szemcseszórással szemben, hogy a tisztítás során semmilyen „oldószer” nem kerül a folyamatba, így a munka végeztével csak a fagyott szennyeződés összegyűjtéséről és megsemmisítéséről kell gondoskodni.

 

A szárazjégszórásos technológia alapvető felhasználási területei: Minden olyan helyen, ahol nem engedélyezett a víz használat. Minden olyan esetben, amikor a vízzel, vagy homokkal kevert, többszörösére, duzzadt veszélyes hulladék megsemmisítése nem kifizetődő.

Elektronikai eszközök, működés közbeni tisztítása (27kV-ig). Gépek (szivattyúk, motorok, generátorok, turbinák, szelepek), akár üzem közbeni tisztítása, szétszerelés nélkül, vagy minimális megbontással, a helyszínen. Festék és graffiti eltávolítás, ahol a hangolhatóságból adódóan eldönthető, hogy csak a graffiti legyen eltávolítva vagy egy-két réteg festék is.

Erőforrásaink:

  • 7db CRYONOMIC szárazjégszóró berendezés
  • 4db 10bar/10m3/min. kompresszor (1 db 16bar/16m3)
  • hűtve szárítók és egyéb kiegészítő berendezések